Academy of Hospitality, Tourism, and Wellness

The Perfect Choice for Your Career

Module 1
- Hotel Managment -

Managment in the hotel industry.
Organization and financial analysis of business.
Guest relations managment.

Module 2
- TOURISM MANAGMENT -

Managment of tourist organisations and agencies.
Organization of congresses, events and tips.
Marketing and building relations with tourists.

Module 3
- WELLNESS -

Immerse yourself in the world of wellness managment.
Study holistic health practices, wellness tourism trends, and the art of providing experiences to promote physical and mental well-being.

Prof. dr Danijel Pavlović na svetskim događajima povodom obeležavanja Svetskog dana turizma 2024.

Direktor Akademije za hotelijerstvo, turizam i velnes, prof. dr Danijel Pavlović učestvovao je u obeležavanju Svetskog dana turizma (27. septembar) 2024. godine, kroz niz predavanja na značajnim konferencijama i događajima.



Prof. dr Danijel Pavlović, direktor Akademije i generalni sekretar IMIT-a (Institut za mir kroz turizam), imao je ključnu ulogu kao predavač i panelista na nekoliko međunarodnih događaja:



· Forum “Turizam i mir”, Travnik, 26. septembar 2024. Prof. dr Pavlović je bio panelista na događaju „Dan(i) turizma u Travniku“, povodom obeležavanja Svetskog dana turizma. Na panelu „Turizam i mir“, govorio je o značaju turizma kao mosta za jačanje mira, dijaloga i razumevanja među narodima. Posebno je istakao važnost turizma u podsticanju mira u regionima pogođenim konfliktima, s naglaskom na specifičnosti odnosa na Balkanu.



· Onlajn predavanje organizaovano od strane Akademskog saveta Sultans Trail, 26. septembar 2024. Kao deo obeležavanja Svetskog dana turizma, direktor Pavlović je održao predavanje pod nazivom Building Peace Through Tourism. Naglasio je ulogu turizma u premošćavanju kulturnih i istorijskih razlika, ukazavši na njegov značaj u postizanju globalnog mira. Posebno je istaknuta uloga obrazovnih institucija, poput Akademije za hotelijerstvo, turizam i velnes u edukaciji budućih profesionalaca, kao i organizacija kao što je Institut za mir kroz turizam – IMIT Srbija, u širenju ideje o turizmu kao sredstva za ostvarivanje razumevanja među narodima i postizanje mira.



· VII Gran Sasso International Forum, Teramo, Italija, 26-28. septembar 2024. Kao ključni govornik na sesiji pod nazivom „Tourism as a Bridge of Peace, Dialogue, and Community for Sustainable Development“, direktor Pavlović je imao izlaganje na temu Building Peace Through Tourism - Bridging Divides Through Tourism. U svom izlaganju, istakao je ulogu turizma u jačanju međukulturnog dijaloga. Fokus je bio na važnosti turizma u povezivanju među narodima, čime se doprinosi izgradnji mira i razumevanja.



Akademija za hotelijerstvo, turizam i velnes kontinuirano nastavlja svoju posvećenost promovisanju neophodnosti kvalitetnog obrazovanja u turizmu, kao i ulozi turizma u ekonomskom razvoju, postizanju održivosti i ostvarivanju harmonije i razumevanja među narodima, kulturama i religijama, posebno imajući u vidu obeležavanje Svetskog dana turizma 2024. godine. Ove inicijative potvrđuju da turizam nije samo ekonomska grana, već i značajano „sredstvo“ za izgradnju globalnog mira i razumevanja.



Akademija će i u budućnosti nastaviti sa podrškom ovakvim inicijativama, sa ciljem stalnog doprinosa razvoju turizma i obrazovanju stručnih kadrova u turizmu koji će doprinositi razvoju turizma u Srbiji i Svetu.